Vervangen van enkel door dubbel hoogrendemtsglas

Kunnen wij ons bestaand raamwerk houden, maar het enkel glas toch vervangen door dubbel glas? Die vraag krijgen we vaak. Het antwoord is ja, tenminste als het bestaande schrijnwerk (hout, PVC of aluminium) nog in goede staat is . Anders gaan we bekijken dat we het kunnen herstellen.

Wij vervagen probleemloos uw enkel glas door dubbel glas binnen het bestaande raamwerk. Geen vervelend en vervuilend breek- en kapwerk dus in huis. Dubbel glas biedt zowel thermische als akoestische voordelen. Door de hoogisolerende waarde van dubbel glas bespaart u gemiddeld 40 procent op uw verwarmingskosten.

Soorten Glas

Hieronder vindt u een korte uitleg van diversen soorten glas.

Isolerende beglazing

Dubbeleglas is vandaag de standaard geworden. Ze reduceert het energieverlies en verhoogt het wooncomfort. Bij gewone dubbele beglazing fungeert de lucht tussen de glasbladen als isolatie. Beter is hoogrendementsglas (HR+ en HR++). Hoogrendementsglas+ (HR+) is opgebouwd uit twee ruiten met daartussen een laag droge lucht. Hier is de laag droge lucht vaak iets dikker, van 12 tot 15 mm. Het beste, tevens meest gebruikte hoogrendementsglas, is het HRR++ glas. Tussen de twee ruiten zit ditmaal geen droge lucht, maar wel argongas of kryptongas.

Zonwerende beglazing

Zonwerende beglazing in uw ramen reguleert het zonlicht en de zonnewarmte op een actieve manier en reduceert de kans op oververhitting. Ze reflecteert het zonlicht meer en laat zo minder zon binnen, en/of absorbeert meer zonnewarmte en geeft die binnen of buiten weer af in functie van de behoefte van het ogenblik.

Akoestische beglazing

Akoestische dubbele beglazing bestaat uit twee glasbladen met een verschillende dikte. De spouw tussen de twee bladen wordt gevuld met een droog gasmengsel met akoestische eigenschappen of met lucht. Belangrijk is dat niet alleen het glas geluidsisolerend is, ook de rolluiken en de dichtheid van de voeg tussen het venster en de ruwbouw moeten in orde zijn.

Veiligheidsglas

Wanneer u op zoek bent naar een veilig type glas, raden wij u veiligheidsglas aan. Veiligheidsglas bestaat uit twee – of meerdere – glasplaten die op elkaar zijn gedrukt met ertussenin een folie; dit maakt het glas bijzonder sterk en lastig te doorbreken.

Driedubbel Glas

Als je je huis perfect wil isoleren, moet je extra aandacht besteden aan je ramen. Vandaag is dubbel glas de norm. Maar wie echt slim en energiezuinig is, gaat een stap verder. Met driedubbel glas isoleert u veel beter en is ook van optimaal comfort. De ramen zullen namelijk quasi op kamertemperatuur zijn.

Heb je nog een vraag of wens je een afspraak?

Contacteer ons